WOK Karbon Steel Kamado Joe

  • Novinka
  • Doprava zdarma

Kód: KJ15124922

Dostupnost: skladem

Výrobce: Kamado Joe

Typ: Příslušenství Logo - Příslušenství

Rozšiřte možnosti svého grilu Kamado Joe s wokem z nové kolekce Karbon Steel.

4 200,00 Kč

Při nákupu nad 35 000 Kč - Možnost dopravy smontovaného grilu se zaškolením ZDARMA.

Potřebujete poradit nebo zboží objednat telefonicky? Volejte na 602 567 721

WOK Karbon Steel Kamado Joe

Rozšiřte možnosti svého grilu Kamado Joe s wokem z nové kolekce Karbon Steel. Můžete s ním vařit, dusit, nebo připravit šťavnaté stir fry. Uhlíková ocel je stejně všestranná jako nerezavějící ocel a vodivá jako litina. Wok můžete použít se všemi grily na uhlí.

Výhody a vlastnosti woku Karbon Steel:

  • vyroben z vysoce kvalitní uhlíkové oceli (ta je stejně všestranná jako nerezavějící    ocel a vodivá jako litina)
  • ideální na stir fry, vaření a dušení
  • nepřilnavý materiál zajistí rychlé a snadné čištění
  • rukojeti z nerezavějící oceli vám usnadní servírování
  • ve woku vaříte odstraněním 2-vrstvého stojanu Divide & Conquer a vložením stojanu pro příslušenství
  • lze jej použít se všemi grily na uhlí

Péče o wok Karbon Steel:

1. Po úplném vychlazení woku otřete veškerý přebytečný olej kuchyňskou papírovou utěrkou nebo hadříkem.

K čištění woku nikdy nepoužívejte abrazivní čistící nástroje
Pokud je to nutné, použijte plastovou špachtli k odstranění přilepených potravin. Můžete použít také sůl a olej jako peeling.
Pro velmi silné znečištění zahřejte ve woku vodu a nechte 3-5 minut vařit. Potom jemně seškrábejte plastovou špachtlí. Buďte při tom velmi opatrní, wok bude horký. Vylijte vodu a wok nechte vychladnout.

2. Wok omyjte teplou vodou a měkkou houbou.

3. Důkladně osušte absorpční papírovou utěrkou nebo kuchyňským hadříkem. Pokud si všimnete jemné nečistoty na hadříku, je to normální. Jsou to zbytky z oleje po vypalování, jídlu to neškodí a je to přirozená vlastnost produktu.

4. Před uskladněním naneste na wok velmi tenkou vrstvu oleje nebo vosku určeného ke konzervaci kovového nádobí. Skladujte na chladném a suchém místě. Tenká vrstva oleje ochrání pánev a připraví ji na další vaření.

5. Jednou za čas bude třeba wok vypálit. Postup pro vypálení níže.

6. Pokud v grilu připravujete kyselé potraviny (rajčata, zázvor, citrusy, kysané zelí, víno, ovoce, ...), tak tyto potraviny ve woku nenechávejte déle, než je potřeba a po dokončení přípravy wok omyjte teplou vodou a naolejujte. Kyselé organické látky narušují povrch nejen synteticky upravených pánví, ale i přírodního seasoningu.

Jak vypálit pánve a příslušenství ze série Karbon Steel:

1. Naolejujte wok a pomocí papírové utěrky rozetřete olej po celém povrchu. Používejte oleje s vysokou tepelnou odolností (cca 204°-246°C). Používejte oleje jako například řepkový, slunečnicový, rýžový nebo sójový. Nepoužívejte oleje jako avokádo, kokos nebo olivový olej.

2. Wok dáme do grilu na 205°C a necháme ho vypékat přibližně jednu hodinu. Před vyjmutím z grilu nechte úplně vychladnout.

3. Po vychladnutí papírovou utěrkou otřete dosucha.

Tip: Wok by neměl být lepkavý na dotek. Pokud lepkavý je, tak ho znovu zahřejte a nechte projít vypalováním „seasoningem“.

Nádobí Karbon Steel nabude různé vzory po době používání. Změna barvy a vzhledu je naprosto normální. Čím tmavší Vaše nádobí je, tím lepší jsou jeho nepřilnavé vlastnosti.


 

 

Soubory ke stažení

Doprava zdarma od 2 000 Kč

Záruční a pozáruční servis

Kamenná prodejna

Sortiment skladem

Centrum Meduna

Ráby 145, (mapa)
533 52 Ráby,
Česká republika

+420 602 567 721

Důležité informace

  • Prodej alkoholu a tabákových výrobků osobám mladším 18 let je zakázán.

Jsme na sociálních sítích


Váš prohlížeč (Internet Explorer) je zastaralý.

Již nevydává pro systém Windows žádné aktualizace. Stáhněte si jeden z těchto aktuálních, svobodných a vynikajících prohlížečů: