Vážení zákazníci, přejeme vám slunečné květnové svátky. Ve dnech 1.5.-4.5.2025 je naše prodejna uzavřena. E-shop objednávky budou vyřízeny 5.5.2025.
Kód: KJ15124922
Dostupnost: skladem
Výrobce: Kamado Joe
Typ: Příslušenství
Rozšiřte možnosti svého grilu Kamado Joe s wokem z nové kolekce Karbon Steel.
Při nákupu nad 33 000 Kč - Možnost dopravy smontovaného grilu se zaškolením ZDARMA.
Potřebujete poradit nebo zboží objednat telefonicky? Volejte na 602 567 721
Rozšiřte možnosti svého grilu Kamado Joe s wokem z nové kolekce Karbon Steel. Můžete s ním vařit, dusit, nebo připravit šťavnaté stir fry. Uhlíková ocel je stejně všestranná jako nerezavějící ocel a vodivá jako litina. Wok můžete použít se všemi grily na uhlí.
Výhody a vlastnosti woku Karbon Steel:
Péče o wok Karbon Steel:
1. Po úplném vychlazení woku otřete veškerý přebytečný olej kuchyňskou papírovou utěrkou nebo hadříkem.
K čištění woku nikdy nepoužívejte abrazivní čistící nástroje
Pokud je to nutné, použijte plastovou špachtli k odstranění přilepených potravin. Můžete použít také sůl a olej jako peeling.
Pro velmi silné znečištění zahřejte ve woku vodu a nechte 3-5 minut vařit. Potom jemně seškrábejte plastovou špachtlí. Buďte při tom velmi opatrní, wok bude horký. Vylijte vodu a wok nechte vychladnout.
2. Wok omyjte teplou vodou a měkkou houbou.
3. Důkladně osušte absorpční papírovou utěrkou nebo kuchyňským hadříkem. Pokud si všimnete jemné nečistoty na hadříku, je to normální. Jsou to zbytky z oleje po vypalování, jídlu to neškodí a je to přirozená vlastnost produktu.
4. Před uskladněním naneste na wok velmi tenkou vrstvu oleje nebo vosku určeného ke konzervaci kovového nádobí. Skladujte na chladném a suchém místě. Tenká vrstva oleje ochrání pánev a připraví ji na další vaření.
5. Jednou za čas bude třeba wok vypálit. Postup pro vypálení níže.
6. Pokud v grilu připravujete kyselé potraviny (rajčata, zázvor, citrusy, kysané zelí, víno, ovoce, ...), tak tyto potraviny ve woku nenechávejte déle, než je potřeba a po dokončení přípravy wok omyjte teplou vodou a naolejujte. Kyselé organické látky narušují povrch nejen synteticky upravených pánví, ale i přírodního seasoningu.
Jak vypálit pánve a příslušenství ze série Karbon Steel:
1. Naolejujte wok a pomocí papírové utěrky rozetřete olej po celém povrchu. Používejte oleje s vysokou tepelnou odolností (cca 204°-246°C). Používejte oleje jako například řepkový, slunečnicový, rýžový nebo sójový. Nepoužívejte oleje jako avokádo, kokos nebo olivový olej.
2. Wok dáme do grilu na 205°C a necháme ho vypékat přibližně jednu hodinu. Před vyjmutím z grilu nechte úplně vychladnout.
3. Po vychladnutí papírovou utěrkou otřete dosucha.
Tip: Wok by neměl být lepkavý na dotek. Pokud lepkavý je, tak ho znovu zahřejte a nechte projít vypalováním „seasoningem“.
Nádobí Karbon Steel nabude různé vzory po době používání. Změna barvy a vzhledu je naprosto normální. Čím tmavší Vaše nádobí je, tím lepší jsou jeho nepřilnavé vlastnosti.
Ohlasy zákazníků
Provozovatel webu recenze neověřuje, kontroluje a odstraňuje však podvodný obsah, pokud je rozpoznán.
Děkujeme za pomoc při výběru, také doporučujeme.
V centru jsem zakoupil udírnu a čerstvě uzené ryby jsou lahůdka. Doporučuji všem.
Děkuji za naprosto dokonalý servis, ochotu, rychlost i radu. Obchod mohu jen doporučit. M. Brychtová
Doprava zdarma od 2 000 Kč
Záruční a pozáruční servis
Kamenná prodejna
Sortiment skladem
Centrum Meduna
Ráby 145, (mapa)
533 52 Ráby,
Česká republika
O nakupování & účet
Eshopy & prodejna
Důležité informace
Prodej alkoholu a tabákových výrobků osobám mladším 18 let je zakázán.
Jsme na sociálních sítích
Váš prohlížeč (Internet Explorer) je zastaralý.
Již nevydává pro systém Windows žádné aktualizace. Stáhněte si jeden z těchto aktuálních, svobodných a vynikajících prohlížečů: