V naší kamenné prodejně můžete zaplatit nákup kartou.

Elektrická udírna Masterbuilt MES 130B
V našem Centru Meduna získáte sortiment přímo na prodejně, kde Vám zkušení a proškolení pracovníci poradí s výběrem nejvhodnějšího grilu, nebo je možné ho zakoupit v tomto e-shopu po dohodě Vám ho můžeme zavést složený až domů.
Popis produktu Elektrická udírna Masterbuilt MES 130B
Udírna Masterbuilt MES 130B je menší (ale ne malá) elektrická udírna pro začátečníky i pokročilé mistry v uzení. Teplo v udírně je generováno výkonnou topnou spirálou a kouř pomocí doutnající dřevní štěpky. Provoz udírny je tak velmi ekonomický. Můžete použít i lupínky na zauzování v grilu nebo štěpku menší frakce. Princip je takový, že miska na štěpku je umístěna blízko nad topnou spirálou, kdy dochází k zahřívání této kovové misky a následně i k doutnání štěpky v misce. Nejvíce kouře je generováno vždy na začátku uzení, kdy ještě není udírna a vložené maso, ryby nebo sýr nahřáté a topná spirála běží dle cílové nastavené teploty na maximální výkon. Jakmile se udírna nahřeje, pak logicky topná spirála již neběží naplno a množství generovaného kouře může být nižší.
Doporučujeme používat štěpku menší frakce, která rychleji a více doutná i při nižší teplotě topné spirály. Z tohoto důvodu nelze v této udírně udit studeným kouřem, ale kouřem teplým a zejména horkým. Udírna je vhodná pro BBQ (barbecue/barbeque) tzn. pomalé pečení žeber, trhaného masa, hrudího apod. při teplotě 110 °C, tzv. metodou low&slow, kdy je funkce generování kouře a běh topné spirály oddělen a není na sobě závislý. Tudíž lze udit i studeným kouřem.) Maximální nastavitelná teplota v udírně je 135 °C.
Udírna se ovládá pomocí ovládacího panelu, který je umístěn na horní části udírny. Vedle něj je zároveň i regulační klapka odtahu kouře. Na ovládacím panelu se nastavuje požadovaná teplota v udírně a doba běhu topného tělesa. Velkou výhodou této udírny je možnost přikládání dřevní štěpky bez nutnosti otevírat dveře udírny, a tak ji zbytečně větrat. Štěpka se do misky vsypává ze strany, pomocí důmyslného vhazovacího aplikátoru. Je potřeba ale pravidelně "vyhořelou" štěpku z misky odsypávat, aby vzniklý popel netvořil mezi nahřátou miskou a nově vhozenou štěpkou izolační vrstvu. A je lepší přidávat po malém množství štěpky než po velkém. Jakmile štěpka přestane doutnat, přiložíte znovu. Pozor – štěpku netřeba namáčet.Topná spirála i miska s dřevní štěpkou jsou z vrchu kryty pevně uchyceným plechem, aby do nich neodkapávala šťáva a tuk ze zauzovaného masa. Navíc je nad tímto plechem i vyjímatelná nádoba (plechová mísa) na vodu pro zajištění požadované vlhkosti v udírně. Topná spirála je tak dvakrát kryta proti zašpinění šťávou, tukem a případnými odpadávajícími kusy masa, které by mohly v udírně vytvářet nežádoucí aroma. Odvod kondenzátu vznikajícího v udírně je vyřešen vývodem dozadu, ven mimo udírnu, do odkapové misky.Maso se v udírně umisťuje na 4 pochromované rošty. Je samozřejmě možné vložit do udírny pouze horní rošt a na něj zavěsit háčky, na které pak můžete zavěsit maso, ryby, salámy nebo klobásy do visu.Udírna je vybavena 2 kolečky a horním madlem pro snadnou manipulaci. Zároveň má možnost výškového seřízení, aby byla udírna situována vodorovně vůči povrchu, na kterém stojí.
K udírně je možné dokoupit praktický ochranný obal, aby byla stále jako nová. Štěpku můžete používat jakoukoli o kteréhokoli výrobce. Doporučujeme si při prvních uzeních odzkoušet různé frakce a následně si vybrat takovou, která vám bude nejlépe vyhovovat.
Soubory k produktu Elektrická udírna Masterbuilt MES 130B
Podobné produkty k Elektrická udírna Masterbuilt MES 130B
Dobry den jaky je prumer panve a jak je hluboka,da se taky pouzit na indukcni ..
Autor: Rostislav
Dobrý den. Máme od Vás přenosný gril. Vozíme ho sebou všude - na dovolenou, ke známým. Osvědčil se a jsme spokojeni. Díky, ..
Autor: Jan Pech
Máme velmi dobré zkušenosti s klasikou grilu na dřevěné ..
Autor: František M.