Hovězí picanha na grilu se svěžím paprikovým salátem

Dnes vám přinášíme letní recept, ideální na grilovačku s přáteli, který vám zaručeně vyrazí dech. Ugrilujeme si hovězí picanhu a k tomu si podáme svěží paprikový salát ze spálených paprik, který okořeníme pálivou Habanero

Suroviny: 

  • Testo na housky 
  • Přepuštěné máslo 
  • Papriky 
  • Olivový olej
  • Česnek
  • Limetka 
  • Habanero 
  • Koriandr 
  • Chilli sirup (karamel)
  • Sul
  • Pepř 
  • Rajčata kumato
  • Hovězí pichana 

 

Postup:

Vezmeme těsto na housky (recept na housky celé video). Vytvarujeme si požadovaný tvar a dáme péct do rozpaleneho grilu. Na mase nařízneme tuk, pořádně osolíme a opepříme. Maso zatáhneme na ,,prskající” plotýnce která je rozpálená na 800stupnu.. Gril si předehřejeme na 140 stupňů a maso do něj vložíme na nepřímou metodu grilování. Než se nám maso dogriluje, opečeme si papriky, limetku a rajčata Kumato. Do misky přidáme olivový olej s česnekem, koriandrem, chilli sirupem a papričkou Habanero. Vše zastříkneme limetkou osolíme a opepříme. Pak směs pořádně promícháme. Směs si rozdělíme na dvě části. Do jedné časti přidáme opečené a posekané papriky.. Druhou část použijeme na opečené rajčata Kumato. Když máme maso ugrilované na požadovaný stupeň propečenosti (pomůže i teploměr) vyndáme ho a potřeme přepuštěnym másle. Následně necháme odpočinout. Zbývá už jen maso nafilírovat a vše pěkně naservírovat...


Zpět na recepty

Doprava zdarma od 2 000 Kč

Záruční a pozáruční servis

Kamenná prodejna

Sortiment skladem

Centrum Meduna

Ráby 145, (mapa)
533 52 Ráby,
Česká republika

+420 602 567 721

Důležité informace

  • Prodej alkoholu a tabákových výrobků osobám mladším 18 let je zakázán.

Jsme na sociálních sítích


Váš prohlížeč (Internet Explorer) je zastaralý.

Již nevydává pro systém Windows žádné aktualizace. Stáhněte si jeden z těchto aktuálních, svobodných a vynikajících prohlížečů: